Mari-Ann Petersen

Udstillinger og arrangementer

Tidspunkt               Sted

 

Fra 05-03-14

til 05-08-14             Privathospitalet AROS , Århus.                                       21 værker.

Fra 06-11-2014      Smukt og brugt –                            til 30-9-2015           genbrugsbutikken i Bispehaven

                                 7 værker

12-09-15                 Arrangementet Open space –                                       one night only i Baggården,

                                 Rosenkranzgade 10, 8000 Århus                                   C Fællesudstilling i baghuset                                         med flere andre kunstnere, 

                                2 værker

Fra 19-02-2016     Beboerhuset ”Trivselshuset” i

-  19/2-2018           Bispehaven 1 værk

 

21/3 – 21/4 2016  Fællesudstilling med flere andre                                  kunstnere i Bispehavens                                                Kulturkælder

30-04 -30/5-2016  Hanstholm Kunsthal

                                Fællesudstilling med flere andre                                  kvindelige kunstnere

                                ca 15 værker

13-21/8-2016        (Randersugen)

                               Fritidscentret Randers, 26.                                              udgave  af ”Censurfri”

                               Fællesudstilling med 118

                               amatørkunstnere

                               3 værker

Fra 2/9-2016         Lægecenter Vest , Åbyhøj

-13/10-2017         13 værker


 5/4-2018            ”Ghettokunst” En en-dags pop-up                                 fællesudstilling med flere andre                                    kunstnere i Bispehavens

                              Kulturkælderen.

                              6 værker

                             Dækket af TV2Østlylland og

                             Lokalavisen Aarhus Vest


20/9 2018           Sekretariatet/ Tryghedskontoret/   

                            Driftskontoret under Østjysk Bolig                               Hasle Centervej 219 st th

                            16 værker (hænger stadig)

4/5 2019            DET LEVER En endags popup                                        fællesudstilling med flere andre                                    kunstnere i Bispehavens                                                Kulturkælderen 6 værker

 

Hvad inspirerer mig?

Den verdensberømte videnskabsmand Albert Einstein skal engang have sagt ”look deep into the natur and you will understand everything better ” (Kig dybt ind i naturen så forstår du alt bedre). Det er hvad jeg gør. Kigger på natu-ren. Enten i TV eller på en gåtur. Kigger på dyr og  mennesker og deres natur i dem selv – altså deres følelser. Også mine egne. Kigger dybt  og forsvinder ned i kroppen i et sammensurrium af farver og former og kompositionsmuligheder.

 

Hvordan arbejder jeg?

Nogen gange kommer en spontan ide og så begynder blyanten sit arbejde – enten som en løs skitse på et stykke papir som så beskæres og indrettes efter det gyldne snit – andre gange sættes motivet direkte oven på de gyldne snits mål på lærredet. Det afhænger af motivets kompleksitet.

 

Hovedet står nu BUMstille. Og det er ellers sjældent for altid kværner det løs med ligegyldigheder – hvad skal vi have til middagsmad og hvorfor hedder det mid-dagsmad når det bliver serveret om aften-en og hvorfor hedder det aften … og … og … HOOOLD NU SÅ KÆFT HOVED OG LAD MIG VÆRE I FRED FOR DIG jeg prøver faktisk at koncentrere mig om noget andet her !!!!

 

Penslerne arbejder igen og der bliver så tavst at jeg pludselig lægger mærke til at ungernes senge knirker og at vores papegøjer faktisk mumler i søvne...

 

Min uddannelse

Hvis I synes jeg virker uskolet i mine værker og i mine udtalelser så er det fuldstændigt rigtigt. Der er rigtigt mange ting jeg ikke ved om farver, teknik og kunsthistorie og for den sags skyld om ismer!   Jeg har lært om det gyldne snit i folkeskolen.  I gymnasiet har jeg lært om farvecirklen og lidt af brugen af den. Jeg købte en gang et hæfte der hed introduktion til acrylmaling i et super-marked for nogle år siden. Der har jeg lært lidt teknikker - eller egentlig mest navnene på dem for jeg brugte allerede de fleste af teknikkerne - uden jeg vidste det.. 

 

Jeg har lært lidt af en anden kunstner om malemedier og interferrensfarver og et lidt andet perspektivsyn. Resten er selvlært og mest et spørgsmål om at bryde EGNE grænser.

 

Det tætteste jeg kan komme på uddannelse er en matematisk studenterhue og en HH hue – begge med et middelmådigt resultat. Jeg har altid kæmpet en kamp for at passe ind i samfundet og i denne kamp som jeg konstant tabte endte jeg med diagnosen kronisk depression på en førtidspension i 2007.

 

Mit virke og mine mål

Jeg malede lidt i malebøger da jeg var barn og lidt da jeg gik i gymnasiet men følte ikke at blyanter og akvarel var mit element. Men en aften i nullerne ved 11 tiden gik jeg pludselig i mandens hobbykasse og fandt acrylmaling og en skodpensel og begyndte at male en mælkebøtte på min soveværelsesvæg!? Som der var savsmulds-tapet på *måber* Da en bostøtte fik mig overtalt til at prøve at male på lærreder i stedet for, følte jeg for første gang i mit liv at der var noget jeg kunne.

 

Jeg har nu malet på lærreder siden december 2011 og jeg er stolt over mine malerier.

 

Mine mål er at komme så langt jeg kan nå. Det vigtigste er at det hele skal foregå nogenlunde i mit tempo så jeg ikke går ned med stress over mit virke … igen... (kan ikke anbefales)

 

Jeg har haft par lange udstillinger på over et år og en håndfuld pop-up udstillinger på nogle timer men ingen af delene er så en stor prioritet at jeg vil arbejde målrettet med det.

 

Jeg vil i stedet ud til den enkelte tilskuer…

Uddannelse

1994

Matematisk/fysisk studendereksamen

1996

Handelsstudent

KONTAKTOPLYSNINGER